BLOGS

De eerste weken van een startende ondernemer

Het is alweer even geleden dat ik een blog heb geschreven.  Ik had namelijk het gevoel dat er nog niet zo heel veel was gebeurd de afgelopen weken. Maar tijdens een coachingssessie kwam ik erachter dat dat helemaal niet waar was! Dus het was hoog tijd voor een nieuwe blog om te vertellen over de stappen die ik nu allemaal heb gezet in het opstarten van FitMatch.

 

Het is natuurlijk allemaal begonnen met de inschrijving bij de KvK, pas toen had ik het gevoel dat FitMatch echt bestond en kon ik aan de slag. Wat waren verder belangrijke randvoorwaarden? Een zakelijke bankrekening en zakelijke verzekeringen. Hiervoor moest ik veel lange telefoongesprekken voeren en ook nog naar kantoor komen. Blijkbaar heeft mijn concept een paar extra goedkeuringsprocedures te doorlopen en mag er niet zomaar een rekening voor worden geopend. Tja, als het echt zo’n simpel idee was had iemand het natuurlijk allang gejat… 😉 Er gingen wat dagen overheen, maar het was toch vrij snel allemaal rond.

 

Ondertussen ben ik een samenwerking aangegaan met Venhuis Communicatie Producties. Ze hebben een heel tof logo voor me ontworpen en al gauw volgde de opdracht voor het ontwerpen van visitekaartjes en flyers. Deze werden snel geleverd en toen kon het promoten beginnen waar ik ook nu nog middenin zit. Ik laat informatie achter bij verschillende sportstudio’s en vertel daar kort waar ik mee bezig ben. Dat pakt goed uit, de eerste gesprekken naar aanleiding van een eerste bezoek hebben plaatsgevonden en waren erg positief, dus waarschijnlijk kan ik zeer snel de eerste ruimtes op mijn website gaan aanbieden! Daar kijk ik ook echt naar uit, het lanceren van de website. Dat gaat een dezer dagen gebeuren, dus houd Facebook, Instagram en http://www.fitmatch.nl goed in de gaten!

Als de website gelanceerd is gaat het bekendmaken op grote schaal plaatsvinden, het is heel gaaf om die plannen al vast uit te werken.

Ook ben ik flink aan het schetsen in een schetsboek over hoe het vraag- en aanbodplatform eruit komt te zien dat straks op http://www.fitmatch.nl te vinden is en heb ik gesprekken met de ontwerpers en bouwers daarvan. Dat zijn enorme energiegevers!

Naast dat ik veel buiten de deur ben of toffe plannen uitwerk, moet ik ook de saaiere klussen doen, zoals het schrijven van contracten en algemene voorwaarden. Niet altijd de leukste karwijtjes om te doen, maar wel erg belangrijk. En het geeft een hoop voldoening als je ook dat soort zaken van je actielijst kunt afstrepen. In de avonduren volg ik af en toe interessante webinars over bijvoorbeeld sales of Facebook advertising. Ook sport ik bijna elke dag, op die manier verken ik veel verschillende sportstudio’s en sportscholen en kan ik bepalen wie ik wel of niet ga benaderen voor FitMatch.

 

Alsof dit allemaal nog niet genoeg is heb ik ook nog één keer in de twee weken een coachingssessie van InPlace, samen met nog twee andere startende ondernemers. We hebben gezamenlijke en individuele sessies, waar ik beide veel aan heb. Het is erg prettig om met mensen te sparren die in hetzelfde stadium van het ondernemerschap zitten. We adviseren en helpen elkaar en kunnen ook onze problemen en struggles bespreken. Want ja, die heb ik ook echt! Waar ik vooral tegenaan loop is dat ik af en toe het idee heb dat ik te weinig doe, maar als ik dan even teruglees wat er eigenlijk allemaal al is gebeurd en waar ik sta valt dat stiekem reuze mee.  En de motivatie is ook niet dagelijks even hoog. De dagen dat ik alleen maar bezig ben met juridische teksten of met het verzamelen van gegevens in Excel zijn echt niet mijn favoriet…. Maar gelukkig werkt een uurtje sporten dan weer goed en kan ik daarna nog lekker een paar uur knallen.

 

Dus nee, ik geloof niet dat ik stil heb gezeten de afgelopen weken. Op naar de lancering van de website!

CONTACT

Neem voor vragen contact op met FitMatch. Ook als je nu op zoek bent naar een geschikte trainingsruimte of een trainingslocatie wil verhuren. FitMatch zorgt altijd voor de juiste match!

Tel

+31 6 1805 2864

 

Mail    

info@fitmatch.nl

KvK: 67795633

NEEM CONTACT OP

Submitting Form...

The server encountered an error.

Bericht ontvangen

pleased to match you

© Copyright 2018. All Rights Reserved. Fitmatch

Algemene voorwaarden