BLOGS

FitMatch en de deeleconomie

Met Airbnb en Uber kwam het startsein voor een nieuwe ontwikkeling: de deeleconomie. Het gaat hier niet om het bezitten van iets, maar juist om toegang tot een middel of goed. Het middel of goed wordt gedeeld met anderen, gratis of tegen betaling. Vaak is er een online platform beschikbaar die de partijen bij elkaar brengt.

De taxidienst Uber werd opgestart in één stad in Amerika en veroverde in korte tijd de hele wereld. Airbnb startte ook klein met een handjevol gebruikers in de wereld. Door met deze kleine groep gebruikers te praten werden de wensen en gebreken van de dienst direct opgepakt en aangepast en het succes volgde daarna snel wereldwijd.

Kenmerkend voor deze twee startups was dat ze inspeelden en nog steeds inspelen op de vraag van de klant die er op dat moment is, oftewel de on demand economy.

 

Peerby is ook een bekend voorbeeld van de deeleconomie. Wil je net thuis een schilderij ophangen maar je hebt geen boormachine voor een gaatje in je muur? Je logt in op Peerb en meteen krijg je de resultaten te zien bij wie je in de buurt een boormachine kunt lenen.

Naar aanleiding van een klantvraag is ook Djeepo ontstaan, een deelplatform dat zich richt op opslagruimte. Wat als je nu bijvoorbeeld klein woont, maar toch wat spullen wil opslaan? Op www.djeepo.com kan je opslagruimte huren bij jou in de buurt. En als je zelf nou ruimte in je berging, zolder of waar dan ook over hebt, zet je dit gemakkelijk online.

 

Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen van platforms die zich richten op de deeleconomie. Allemaal platforms die aan een klantvraag voldoen. Net als FitMatch. Is er niet al een overdaad van dit soort platforms? Nee, want ook FitMatch speelt in op een klantvraag waar nog geen antwoord op gevonden was: hoe vind je snel en gemakkelijk een indoor trainingsruimte? Je wil niet altijd buiten trainen namelijk. De parken zijn vaak overvol, want het aantal personal trainers en andere sportinstructeurs blijft toenemen. Het weer hier in Nederland is nou niet zo fijn dat je altijd maar buiten wil staan. En je klanten sporten misschien ook liever binnen en dan bij voorkeur nog eens dicht bij huis.

 

FitMatch is ingericht op gemak voor de trainers. Het is tijdrovend om zelf een ruimte te zoeken, want er was niet 1 plek waar je alle beschikbare ruimtes kon zien. FitMatch maakt het vinden van de ruimte gemakkelijk doordat de ruimtes op één platform te vinden zijn en zorgt daarnaast ook voor reserverings- en betaalgemak.

Ook aan de verhuurderskant is FitMatch een goede toevoeging. Sportruimtes worden zeker niet de gehele dag optimaal benut. Hoe mooi zou het zijn om in de daluren wat extra inkomsten te genereren met je ruimte? Inkomsten die je anders niet had gehad? En niet alleen bestaande sportruimtes zijn geschikt voor verhuur aan sportinstructeurs. Sommige kantoorruimtes zijn bijvoorbeeld na werktijd prima te transformeren tot een sportruimte. Lees er hier meer over.

 

Meer weten over (ver)huren via FitMatch? Of wil je graag jouw ruimte via FitMatch verhuren? Neem dan snel contact op via info@fitmatch.nl. Via dit mailadres kan je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief zodat je altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

 

 

CONTACT

Neem voor vragen contact op met FitMatch. Ook als je nu op zoek bent naar een geschikte trainingsruimte of een trainingslocatie wil verhuren. FitMatch zorgt altijd voor de juiste match!

Tel

+31 6 1805 2864

 

Mail    

info@fitmatch.nl

KvK: 67795633

NEEM CONTACT OP

Submitting Form...

The server encountered an error.

Bericht ontvangen

pleased to match you

© Copyright 2018. All Rights Reserved. Fitmatch

Algemene voorwaarden