BLOGS

Mijn eerste jaar als ondernemer

Graag wil ik even terugkijken naar het afgelopen jaar. Wat is er een hoop veranderd en wat heb ik veel geleerd! Een jaar geleden waren mijn laatste werkdagen binnen mijn vaste baan aangebroken. Wat was ik toen blij dat ik de knoop durfde door te hakken om voor mezelf te gaan beginnen! En gelukkig ben ik dat nog steeds. Maar niet alles was even gemakkelijk zoals ik van tevoren had bedacht, maar daar leer je van en kom je altijd weer sterker uit.

 

Kwartaal 1

Mijn eerste maanden als ondernemer! Ik ging aan de slag met het laten ontwerpen van flyers en visitekaartjes, de website ging in de lucht en alle randvoorwaarden zoals een zakelijke rekening, verzekeringen etc. werden geregeld. Accountmanagement stond hoog op de agenda en dat zorgde ervoor dat de eerste trainingsruimtes te huur werden aangeboden!

 

Kwartaal 2

Deze maand stond in het teken van vooral veel accountmanagement en de start van de ontwikkeling van het platform. De website moet immers vervangen worden door een platform zoals Airbnb waarop gemakkelijk een trainingsruimte geadverteerd en geboekt kan worden. Helaas kwam in dit kwartaal een flinke motivatiedip voorbij. Altijd jezelf motiveren is gewoon niet gemakkelijk en in je eentje belangrijke beslissingen nemen over de vervolgstappen van je bedrijf en dan met name de ontwikkeling van het platform, is niet altijd leuk.

Ik besloot me in te schrijven voor een opleiding tot Pilatesdocent later dit jaar. Het leek me heerlijk om weer meer onder de mensen te zijn en mijn enthousiasme voor Pilates op ze over te brengen.

 

Kwartaal 3

Kwartaal 3 stond in het teken van nadenken over hoe het platform er gaat komen, zonder dat de kosten de pan uit zouden rijzen. Meerdere gesprekken hierover stonden op de agenda en gaven veel stof tot nadenken. Ik had zo gehoopt aan het begin van het jaar dat ik aan het eind van de zomer het platform kon lanceren, dus het was wel een grote tegenvaller dat dat niet ging gebeuren.

In dit kwartaal heb ik ook de opleiding tot Pilatesdocent gevolgd, daar kreeg ik enorm veel energie van.

 

Kwartaal 4

In dit kwartaal ben ik begonnen met het geven van Pilateslessen. En wat vind ik dit leuk! Ook kwam er eindelijk schot in het ontwikkelen van het platform. Via een bestaande software is het mogelijk om een eigen platform te creëren, voor een zeer redelijk tarief. Hier ben ik dus vol enthousiasme ingedoken nu kan ik zeggen dat over enkele weekjes het platform klaar is voor lancering! Een stuk later dan gepland, maar het komt er nu echt aan!

 

Wat ik dit jaar heb geleerd is dat ik geduld en een lange adem moet hebben. Een goedlopend bedrijf opzetten doe je niet zo één twee drie. Hier heb ik aan het begin van het jaar echt te gemakkelijk over gedacht, maar ik wist en weet dat ik niet zal opgeven. Ik heb namelijk nog steeds het volste vertrouwen in FitMatch en daarom ben ik zo blij dat ik zometeen het platform kan lanceren om dit nu ook echt te laten zien.

 

Wat ik het fijnst vind aan ondernemer zijn is dat geen dag hetzelfde is. Ik vlieg van hot naar her voor afspraken, voor het geven van lessen, ik onderhoud mijn social media, bereid lessen voor, schrijf dan weer blogs en nieuwsbrieven en zit dan weer een middag te knutselen aan het platform. En dat zijn dan nog maar een paar voorbeelden van wat ik op een dag doe.

En het mooist van dit alles is nog wel dat ik mijn eigen tijd kan indelen en mijn werk kan doen waar en wanneer ik wil. Ik geniet enorm van die vrijheid en daar ga ik in 2018 zeker verder van genieten!

 

CONTACT

Neem voor vragen contact op met FitMatch. Ook als je nu op zoek bent naar een geschikte trainingsruimte of een trainingslocatie wil verhuren. FitMatch zorgt altijd voor de juiste match!

Tel

+31 6 1805 2864

 

Mail    

info@fitmatch.nl

KvK: 67795633

NEEM CONTACT OP

Submitting Form...

The server encountered an error.

Bericht ontvangen

pleased to match you

© Copyright 2018. All Rights Reserved. Fitmatch

Algemene voorwaarden